Arttu Taponen

A

Musiikki- elikkä roudausalalle tuloni oli pelkkä sattumien summa. Tulin aivan pystymetsästä, olihan noita ajokilometrejä tullut muissa hommissa, kuten kalusteen rahtaamisessa sekä paskakuskina. Siinä hommassa tienas ihan v…..i. Turoille ajoin ensimmäisen keikan joskus talvella -98, oli muistaakseni Pieksämäelle ravintola Cinema. Hara soitti ja uteli voisinko lähteä ajamaan tuon keikan, kun Wastis, silloinen vakiokuski, oli kolaroinut “omalla Uno-autollaan” ja lyönyt päänsä. Taitaa jomottaa vieläkin.

No lupauduin keikan heittää ja olihan ihan mukava kokemus. Sitten tuli vähän myöhemmin lisää kyselyjä keikkakuskiksi lähinnä veljeni Masa Taposen taholta ja taas mentiin. Tein pari keikkaa Davelle ja muutamia Sound of Rells -kokoonpanolle, jossa oli muuten pitkänhuiskea laulajapoka Ressu Redford. Ihan mukava poika.

Alkuvuodesta -99 tein Turoille enemmänkin keikkoja ja sitten saman vuoden vappuna tulin vakituiseksi ajamaan Turoille, jota jatkuikin aina kesäkuun alkuun vuoteen 2005. Alkoi pikkuhiljaa maantie vituttaa, joten tilalleni palkattiin uusi äijä, Veksi Jäntti, helvetin mukava pappa ja osaa ajaa erittäin hyvin. Kehukoon pappa itseään omassa filessään lisää.

Keikkamyyjäksi ryhtyminen oli myös yhtä sähläämistä. Lähdettiin pois Dex-viihde toimistolta. Kiitos Dexin koko henkilökunnalle, josta on ollut apua tähän päivään asti ja varmaan jatkossakin. Siirryimme erääseen hesalaiseen toimistoon, joka lupas keikkoja enemmän kuin jaksetaan tehdä. Kiitos, ois meitin kunto riittänyt viel muutamaan keikkaan. Meidän keikkakalenterissamme alkoi olla hiukan liikaa valkoisia sivuja, joten Hara heitti ilmaan, että kokeillaanko myydä ite. Tottakai suulana idioottina kysyin Haralta, että voinks mieki yrittää ja tulihan se lupa. Kiitos..

Alkuun myytin kimpassa Haran kanssa. Voi vitura, että sählättiin. Molemmat myi keikkoja samoille päiville. Toinen myi hesaan ja tietenkin toinen hyväkäs johonkin pohjanmalle. Olihan mukava soitella uudelleen ja kertoa, että ei se päivä sovikaan, kun toinen myyjä ehti kaupata meitit muualle. Haran ehdotuksesta, sekä muun bändin suostumuksesta keikkamyynti siirtyi minulle vuoden 2000 loppupuolella. Kiitos kaikille jätkille. Sen jälkeen sain pari uutta nimeäkin. Ensin tuli Arttu perkele sekä hiukan myöhemmin Liimis. Ammattinimikkeitä uskokaa pois.

Nyt on sitten tullut myytyä noin 600-700 keikkaa Turoille ja aattelin vielä kusettaa järkkäreitä ainakin 2000 keikkaa. Olkaa varuillanne seuraava puhelu voi olla Liimikseltä.

Kiitos kaikille joiden kanssa on tullut tehtyä yhteistyötä

Kylläpäs aika rientää pitää lopetella tarvis laittaa virkapuku päälle ja lähteä töihin ajamaan kaupungille bussia iltavuoroon ihan helvetin mukavaa hommaa…

• nimi: Arttu Taponen
• siviilisääty: poikamies
• syntymäaika: 08.06.1964
• koulutus: peruskoulu, rippikoulu 2 kertaa
• sotilasarvo: melkein kenraali viikko intissä
• lempiruoka: kaikki tonnikalasta kalliimmat
• lempijuomat: kahvi, kalja, jallu, jeggu
• email: arttu.perkele(a)netti.fi