Taposen tokaisut

T

Pitkäaikainen roudarimme ja äänitarkkailijamme Matti Taponen on mies, jolla on sana hallussa. Olemmekin saaneet jo lusia reilut 10 vuotta Taposta. Tässä muutamia äijän sutkauksia:

• Tapahtuipa eräänä kesänä Kaivarissa: Helsingin kaupungin orkesterin tehdessä sound checkiä kapellimestari Jorma Panula kuunteli äänipöydän takana otsa rypyssä orkesterin isoja viuluja ja huomautti miksaaja-Matillemme, että bassot ovat tynnyrimäisiä. Tähän Matti vastasi: ”Joo, mutt’ noi varret on niissä ihan kivat!”

• Olessamme keikalla vantaalaisessa pizzeria-ravintolassa muuan ruokaileva asiakas otti asiakseen saapua Matin tykö valittamaan, että bändin meteli on liian kova. Matti yritti aikansa kuunnella häntä ja lopulta tokaisi: ”En kuule puhettanne, koska meteli on liian kova!” Vielä hän huusi tyypin perään: ”Eihän bändin valot vain häikäse?”

• Tapahtuipa kerran Toholammilla: Muuan nimeltä mainitsematon orkesteri päätti henkilökuntineen kilvoitella petomanian jalossa taidossa, vieläpä varsin fakiirimaisissa tunnelmissa – eli poltella pierujaan. Matista tämä oli niin tavattoman hauskaa, ettei hän koko yönä suostunut lainkaan menemään maate. Erästä, joka ei saanut aikaan törähdyksen törähdystä, Matti lohdutti: ”Olet varmaankin syönyt jotain sopimatonta.” Kellon näyttäessä jo aamukuutta sankarimme Matti, joka – kuten arvata saattaa – voitti koko kisan ylivoimaisesti, tokaisi toilettiin mennessään: ”Pojat, nyt taitaa tulla briketti mukana!”