Wanhat kuvat

W

Tää on toisen LP:n ( Elämää suurempi äänilevy) äänityksistä Jyväskylän Kaktus-studiolta v.1990. Ari näyttää pirteältä mutta Kepillä taitaa olla vähän huono olo, kuva on todennäköisesti otettu aamulla. Äänittäjänä studiolla tuohon aikaan toimi Jari Karjalainen, joka vaikuttikin myöhemmin mm. Hausmylly-yhtyeessä nimellä Jason, nykyään kaveri tunnetaan tuottaja-, mainos-, yms. yleismiehenä nimellä Drome. Tuokin levy tehtiin todella nopeasti; tuolloisen levy-yhtiön mielestä piti levyt soittaa suurinpiirtein kertaheitolla purkkiin, nykyään saadaan käyttää jopa muutama päivä äänityksiin…

…Tämä lienee vuodelta 1985-86, ensimmäisiä keikkoja ja paikka ravintola Torvi Lahdessa. Bändin nimi oli alussa Turo’s Heavy Gentelemen, josta se lyheni nykyiseen muotoon. Tuohon aikaan ensimmäistäkään levyä ei ollut vielä tehty, voipa olla että juuri tuolta keikalta Power Records Oy:n perustaja Markus Ollikainen kekkasi bändin. Hara ja Ari olivat vielä tuohon aikaan tosi kaitakasvoja, varmaan jotain Samulin ikäisiä…

80-luvun loppupuolella Ari yritti tuoda Turoihin slaavilaisia sävyjä, siinä kuitenkaan onnistumatta. Kuva on otettu musiikkiliike Keskusmusiikin alakerrassa (Keskusmusiikki sijaitsi tuohon aikaan Hämeenkadulla, jos se jotain kiinnostaa).

Vedetään junassa ( talvi -99 ) matkalla Helsingistä Rovaniemelle. Yleisönä parisataa kosmetologia ja parturia, huh, ei tienny minne olis silmänsä laittanu. Paras yleisö kautta aikojen…(härkiä niistä oli pari)

Syyskuussa -95 oltiin jo kunnon studiossa, Helsinki, Pitäjänmäki ja Finnvox. Tehtiin Putket Mutkalla -levyä. Eeki Mantere käväisi studiossa ja vedettiin ensimmäinen virallinen versio kappaleesta Mä elän vieläkin (senhän teki Pate soololevylleen Ukkometso nyt myöhemmin, kappaleessa on Haran, Eekin ja Tapanisen Juhan teksti). Kuvassa alarivi: Keppi, Hara, Eeki , Hate Kinnunen (silloinen rumpali). Ylärivissä: Ari, Ismo ja Haaviston Ismo (soitti huuliharppua Putket Mutkalla -levyllä).

Ei Se Mitn! kultalevybileet! Levy äänitettiin v.1999 ja kultaa siitä rämähti 2000. Kuvassa bändin lisäksi Ile ”junnunpoika” Vainio, levy-yhtiö Edelin setä. Kuvasta puuttuu Asko Järvi, levy-yhtiön toinen setä ja Keppi, joka juuttui Lontooseen lentokentälle huonon sään vuoksi. Ei Se Mitn! levyn muuten tuotti Hate Kinnunen, joka sai levystä ties kuinka monennen kultalevyn, edellisethän tulivat mm. Hassisen Koneesta (Hatehan sai Hassisessa myös timanttii ja platinaa).

Ja sitten vielä lopuksi muistellaan vanhoja…vuosi on 1986 ja teemana oli beatmusiikki, bändin kokoonpano olikin erikoinen Haran, Arin ja Kepin lisäksi kitaraa soitti Ilpo Aarnikoivu. Hara soitti tässä kokoonpanossa rumpuja. Kuva on otettu silloisen treenikämpän (Joutjärven nuorisotalo, Lahti ) rappukäytävässä. Beat-keikka soitettiin Torvessa, niinku kaikki muutkin keikat siihen aikaan…Huomaa Kepin 12-kielinen sähkökitara, niitä harvemmin näkee.